miercuri, 9 iulie 2014

Olanda vs Argentina


Dupa ce Brazilia si-a sters istoria din Cupa Mondiala cu halucinanta infrangere 1-7 cu Germania, ce s-a calificat pentru a 8-a oara in finala dupa ce a castigat 3 avand in echipa pe golgheterul tuturor timpurilor Miroslav Klose cu 16 reusite, pe Arena Corinthians din Sao Paulo se va disputa ultimul duel pentru Maracana si protagoniste Olanda vs Argentina. Europenii n-au apucat sa bea sampania victoriei finale avand 3 tentative ratate cu ultima in 2010 in Africa de Sud in fata Spaniei, in timp ce sud-americanii au 2 trofee in vitrina dar revin intr-o semifinala dupa 24 de ani de la ultima performanta asemanatoare cand in 1990 au pierdut finala cu Germania. Traditie favorabila batavilor cu 2 victorii la o infrangere suferita in prelungiri, avand ultima confruntare directa in 2006 in Germania unde, dupa o remiza alba, s-au calificat impreuna in optimi.

Problemele in tabara olandeza s-ar reduce la absenta la inchidere a accidentatului De Jong astfel ca managerul Louis van Gaal a revenit se pare la o aparare cu 3 fundasi Indi, Vlaar, De Vrij intarind mijlocul cu Blind adus in linie cu Wijnaldum, De Guzman si Kuyt, cu sarcini fie defensive, fie ofensive in funtie de imprejurari iar in fata Sneijder, Robben si Van Persie. S-au auzit zvonuri ca fundasii De Vrij si Vlaar sunt incerti si chiar varful Van Persie dar primii au participat la antrenamente dupa niste probleme pe care le-au avut, singurul care a lipsit a fost Van Persie pe motiv de indispozitie intenstinala dar probabil la fel de serioasa ca gripa ce se anuntase ca a secerat echpa Germaniei la meciul din sferturi. Chiar Van Gaal a facut o aluzie despre faptul ca un capitan nu poate lipsi tocmai de la incercarile dificile ale echipei sale.
Argentinienii se confrunta insa cu o problema dificila, absenta din frontul ofensiv a lui Di Maria unul dintre parincipalii artizani ai incursiunilor ofensive ce-si pune in valoare partenerii din atac si nu doar la nationala dar si la Real Madrid. Astfel ca selectionerul Alejandro Sabella se pare ca intareste prima linie aducand langa Higuain un alt atacant dar pe care il vom afla la start caci raman la concurenta Lavezzi si Aguero, ultimul desi nu prea a dat randamentul scontat dar se mizeaza pe o revenire in forma. Tandemul ofensiv va fi asistat de marele Messi, ce pe langa pasele "geniale" la finalizare, este capabil oricand sa ia o actiune pe cont propriu si sa inscrie, scapand se pare la editia actuala de "blestemul" ineficacitatii ce-l bantuia de ceva vreme la nationala. In rest revine suspendatul Rojo in defensiva iar la mijloc, cel mai probabil Gago, Mascherano si Perez.
Chiar daca in fazele eliminatorii n-au fost calificari spectaculoase pigmentate cu multe goluri, exceptia facand deja ocolul pamantului, s-a vazut insa ca abordarea ofensiva a primat in genaral pana la macar inscrierea unui gol, dar cum aici nu mai discutam de Costa Rica si strategia "toti pentru unul" acela fiind portarul, cel mai probabil ca un gol, indiferent de unde ar veni, ar pune paie pe foc si fata de fortele ofensive ce se contreaza ar fi de asteptat sa mai urmeze. Ce sper este ca acest secnariu sa se petreaca pana la pauza si aleg macar 1 gol marcat, dar abia 2 m-ar face cu adevarat fericit.

PredictieOver 1 pauza@2.50  Bet365  8/10 

Scor :  0-0  (8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu