luni, 7 iulie 2014

Brazilia vs Germania


Prima semifinala mondiala opune la Belo Horizonte Brazilia vs Germania. Doua recordmene mondiale, brazilienii cei mai titrati campioni mondiali cu 5 titluri la activ, germanii primii din istorie ce au ajuns de 4 ori consecutiv in semifinalele competitiei iar din editia 2002 si singura confruntare la acest nivel in finala din Coreea de Sud cand brazilienii au castigat cu 2-0, prezent atunci si acum Mirolsav Klose gogheterul nationalei germane. Au mai fost 2 confruntari oficiale in Cupa Cofederatiilor castigate de Brazilia, singura victorie obtinuta de nemti fiind intr-o partida amicala in 2011. O traditie ce le ofera gazdelor un ascendent moral major.

Ce se intampla astazi? Brazilia pentru a 2-a oara in istorie este gazda competitiei dupa dramatica finala pierduta in 1950 si pe langa aspectul benefic al suportului moral din tribunele partizane sunt insa si sub presiunea enorma a calificarii, intreaga Brazilie ii asteapta in finala de pe Maracana... Brazilia joaca pe "muche de cutit". Dar adevaratele probleme ale gazdelor abia incep avand un handicap major legat de absenta din aparare a suspendatului Thiago Silva (PSG), coordonatorul compartimentului defensiv si a liderului frontului ofensiv Neymar accidentat la coloana. Probabil ca nationala cariocas nu sta doar in cei doi dar in mod cert lipsa lor lasa urme... doar ca prezenta in teren Neymar necesita supraveghere "speciala".
Astfel ca germanii, cu lotul complet si fiind doar sub presiunea revansei, au sansa sa evolueze mai "relaxati" atat in ofensiva dar si-n defensiva. Pornind de la presupunerea ca niciuna dintre adversare nu va pleca pe ideea obtinerii calificarii in ex-time sau penalty decat in caz de forta majora, probabil ca va fi un joc deschis macar pana la apritia unui gol dar tinand cont de fortele ce se confunta, foarte dificil de "pastrat" ulterior pe un fond preponderent defensiv indiferent de cine ar fi in avantaj. Nu ma voi opri la un verdict pentru finala ce este dificil de ales, dar consider ca germanii, in conditiile actuale si obligati de imprejurari, fie pentru a-si consolida un presupus avantaj, fie incercand sa depaseasca un eventual avans al rivalilor, sunt capabili sa inscrie cel putin 2 goluri.

PredictieGermania (Over 1.5)@3.00  Bet365  8/10

Scor:  1-7  (16.00)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu