sâmbătă, 19 aprilie 2014

Una pe zi... (5)


Dinamo vs Steaua 1-1 intr-un meci in care s-a ratat mult si incredibil pentru ca au fost atacati iar de o bacterie "eschrichia ratenzis". Oricum lui Reghe asta ar merita sa-i ramana porecla "bacterie" macar pentru inventivitate. De fapt nici macar n-a fost original caci ideea a plecat de la preparatorul fizic Fritz ala de la Steaua care este un neamt ce a lucrat cu Reghe cand asta juca prin Germania si conform spuselor dl-ui coach au mai trecut prin episoade de "bacterie intenstinala" dar care atunci cand ii afecta in mod real se lasa cu "carantina" si tratamente speciale nu cu explicatiile "behaite" dupa "surpriza" cu Vaslui.

Am citit despre un astfel de episod petrecut in Germania chiar in acest sezon cu o echipa din Bundesliga dar nu mai stiu care neaparat Mainz sau Hannover, ca a trecut ceva timp. Cautam niste date sa fac o predictie de acolo si tot citeam "Bacteria a facut, bacteria a dres" dar era evident ca acolo se intamplase ceva din traseul echipei ce o luase pe cocoasa cateva meciuri la rand, din senin. Erau afectati peste jumatate din jucatorii lotului inclusiv antrenorul dar aia n-au jucat cat au fost sub tratament adica nu "vrajelile" aruncate de maestrul emerit Laurentiu Reghe Munchausen, ca a dracu bacterie care i-a luat pe stelisti pe nepregatite chiar de la vestiare si-a incetat activitatea subversiva dupa meci. Ca intrebau ziaristii pe la club dupa "prosteala" si baiguiau aia tot felul de raspunsuri evazive ca inca o cauta ca au luat fotbalistii soricioaca si asta s-a speriat si se pare ca era acum de nagasit.

La Dinamo nu a fost cazul pentru ca aia au ratat ca asa sunt ei niste "ratati", nenorocirea este ca au pretentia sa joace in cupele europene. Dar cineva trebuie sa se duca ori fata de ce joaca fostele "glorii" Pandurii, Petrolul si chiar Astra, "cateii purpurii" chiar par Chelsea in turbare.

Asta este soarta fotbalului romanesc sa fie doar "rezervor" de baieti care cum incep sa miste nitel pleaca la export precum berbecii spre satisfactia finantatorilor care altfel se dau de ceasul mortii ca pierd averi in fotbal. Bine pierd aia care n-au ce dracu sa vanda ca au nimerit doar "loaze" cu care abia reusesc sa nu retrogradeze. Si atunci apar "minunile", Maciuca Falticeni sau cum dracu se numeau aia bate Dinamo 5-4, Fantoma Unirea bate Steaua, Gloria Steluta Buzau bate Steaua, Viitorul Barcelona bate Steaua si Dinamo la promotie cand ei erau si sunt vai de capul lor, Vaslui bate Bacteria Steaua si toata lista de "nenorociri" ca bani trebuie sa iasa de undeva, de la "prosti". Dinamo vs Steaua 1-1 cand isi rupeau astia de langa Urgenta hainele dupa ei ca sunt hotarati sa razbune "umilinta" si s-au umilit in teren de-mi era jena sa ma mai uit ca cel putin la 2 ocazii daca o enervam nitel pe nevasta-mea si o trimiteam in chiloti de sport acolo, bine eventual si cu un tricou ca sa nu rupa fanii gardurile, scorul ar fi fost macar 3-1. Despre stelisti ce dracu sa mai zici cu cele 6-7 ocazii, dar in cazul lor juca stafilococul din ei care in tur a fost in greva cand s-au inscris 7 goluri, ca pana la urma sunt si ei oameni nu masini de fotbal, deci este explicabil.

Pai un exemplu stralucit a fost dl. Paszkany care anul trecut cand a ratat CFR-ul la golaveraj optimile Champions League dupa minunile alea cu Braga, United si Galatasaray, dar i-au rupt turcii la Cluj si au ajuns in 16-zecimile Europa League, a deschis taraba in iarna la talciocul fotbalistilor si a vandut cam tot ce avea pret atunci, tocmai dupa meciurile amintite si asta dupa ce incasase toate primele pe care UEFA le oferea la fiecare etapa castigata. Dupa care cu buzunarele pline a intrat in picaj si "acarii" clujeni au terminat pe un onorant loc 9-10 din "campionii lu peste" care erau pana atunci. Dl. prezident normal ca gasise tapii ispasitori in antrenorii care erau "prosti" si-i schimba ca pe ciorapi ca nu mai reuseau sa faca din caca, bici. Si astazi este aceeasi situatie "falimentara" fata de pretentii dar daca ii intrebi, vai de mine frate ca sunt in stare sa-si vanda si casele cu tot cu neveste in ele pentru propasirea fotbalului romanesc, de care in realitate ii doare exact acolo pe unde a iesit bacteria fantoma din stelisti si pe a carui "imagine televizata" vanduta pe "pe veresie" pe sub tejghea contra unor atentii cu multe zerouri in coada si-a construit domn Mitica parte din vilele si hotelurile "penale". Fotbalul romanesc a fost, cel putin pana acum, doar sursa de inavutire a "baietilor destepti" care acum isi depana amintirile la "rece" si isi asteapta "colegul". Fotbal care vad ca are cam aceleasi tendinte dar se rezuma acum doar la a jupui "contribuabilii" anuntand meciuri precum Junimea din Vaslui vs Microbul Steaua, dar dupa ce pariurile au fost facute pe aceasta varianta te trezesti cu veteranii vasluieni harsaiti in rele iar Steaua joaca cu "tineretul" ca a intrat din repriza secunda imberbul Gradinaru ca varf. Bine nu antrenorul poate sa faca ce vrea muschii lui dar asa ca impresie, il bagi pe unul saracul la prima aparitie in aceasta ipostaza fara sa produci uimire daca scorul era macar 1-0 dar faci acte de caritate la 0-0 cand tu te bati cu caramida in piept ca pana la final vrei sa bati tot ca la militie.

Tot ansamblul cu dezinformarile "nerusinate" venite de la Vaslui si afli inainte de meci ca stai asa ca nu-i asa si apoi explicatii cu bacterii intestinale ca sa explici prestatia jenanta a stelistilor, pot fi trecute la capitolul "excrocherie" ce se pedepseste conform codului penal si asta vis-a-vis de pierderile uriase, in context, pe care pariorii dusi de nas le-au suferit. Dar deocamdata prinde bacteria, scote-i ochii.Cel mai probabil ca peste un an sau doi va rasufla adevarul ca despre multe astfel de "bombe" regizate prin care pariorii au fost "jefuiti" in adevaratul sens al cuvantului.

Dupa care circul incepe iar cu Vasluiul care anunta ca titularii sunt in greva si iar joaca astia si castiga cu 8-1 cu Corna Brasov. Nu pun la indoiala nici victoria din meciul cu Steaua care este posibila pana la urma, nici finalul de cosmar din meciul urmator, ci toata regia asta mizera prin care esti "informat" de tot felul de bazaconii menite sa-ti creeze o anumita abordare cand pariezi dupa care totul este intors pe dos. Probabil ca nu este normal ca oficialii unui club sa ii implore pe jucatori sa joace la fiecare meci si in consecinta sa tii "tineretul" in priza pentru orice eventualitate. Astea sunt pur si simplu "prosteli" pe fata. Circ moldovenesc ieftin.dar profitabil prin care s-o fi gasit reteta finantarii echipei pe spinarea pariorilor. Cat despre stelisti ei sunt obisnuiti cu astfel de "intamplari" fiind actorii principali in multe "manarii" anterioare.

Ii mai auzi pe ziaristi cum le plang de mila "finantatorilor" ca vai ce eforturi fac. Probabil ca mai sunt si exceptii dar in principal nu-i intereseaza decat sa-si umfle matul. Macar dl. Becali a inteles ca daca nu ramai doar cu rezervele si mai misti un pic, pai numai daca te invarti nitel prin Cupele Europene si tot castigi mai mult decat daca vinzi o data toata echipa ca marele strateg de la Cluj. Nu mai spun ca daca are cu ce scoate, doar din biletele vandute la meciurile de pe National Arena, cat sa-si plateasca toate cheltuielile cu echipa si toti atarnatorii de prin club precum a fost MM Stoica si basca intretinerea palatului. Macar aici face economie acum ca il sustinem noi pe MM din taxe si impozite ca si pe insusi preacucernicul Gigi Athos Becali, ca asa e in fotbal ti se lungeste mana cu care tii "valiza" precum la tenismeni li se "ingroasa" membrul "de serviciu". Ma uitam odata la Ilie Nastase la un interviu, avea o mana "normala" iar cealalta  ziceai ca este a lui Berila ala de Valahu prin comparatie. Macar daca il superi si vrea sa-ti dea o palma si te intreaba cu care, acolo ai clar o iesire rentabila ca sa ramai cu dintii in gura. Da, dar cu ea a facut "minuni reale" nu "trucaje" penibile...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu