miercuri, 14 mai 2014

Benfica vs Sevilla


Ultimul act al Ligii Europene se va disputa pe Juventus Stadium din Torino avand ca protagonisti pe revenitii portughezi "la locul faptei" Benfica impotriva spaniolilor Sevilla. Calificari spectaculoase in ambele cazuri cu portughezii invingatori 2-1/0-0 ai principalilor candidati Juventus Torino, macar prin prisma faptului ca torinezii ar fi jucat finala "acasa" si care chiar acasa n-au reusit sa repete macar performanta din tur cand au inscris in Portugalia, un gol ce i-ar fi promovat in marea finala in timp ce andaluzii au intrat "in carti" 2-0/1-3 printr-un gol providential venit in min. 90+4 producand probabil cea mai mare dezamagire din istoria clubului rivalilor Valencia, dar asta este fotbalul agonie si extaz.

Clubul fanion al fotbalului portughez Benfica Lisabona este pe cale sa mai scrie o pagina de glorie in "cartea de aur" care oricum cuprinde toate recordurile fotbalistice locale cu 36 de titluri, 24 de Cupe si 5 Cupe ale Ligii, singurul obiectiv nebifat inca in acest sezon fiind Cupa Portugaliei a carei finala o vor avea de disputat impotriva celor de la Rio Ave, aceeasi invinsi de curand in deplasare cu 2-0 in finala Cupei Ligii. Astazi insa ar putea incununa in premiera acest sezon de exceptie si cu trofeul Europa League ce le lipseste din palmares fiind foarte aproape de al castiga anterior in sezonul 1982-83 si anul trecut cand au cedat 2-1 pe Amsterdam ArenA britanicilor Chelsea printr-un gol primit in min. 90+3, intr-un un an de cosmar in care insotiti de un ghinion fantastic au ratat in extremis toate obiectivele enumerate anterior.

Pentru Sevilla nu exista o astfel de enumerare statistica de exceptie, cartea lor de vizita cuprinzand un singur titlu intrat deja in legenda ce dateaza din primii ani de dupa razboiul mondial si 5 cupe ale Spaniei cu ultima obtinuta in 2010 dar isi devanseaza adversarii cu 2 trofee consecutive Europe League din 2006 si 2007 si o Supercupa Europeana adjudecata in 2006 cu 3-0 impotriva compatriotilor Barcelona. In campionat n-au reusit decat sa-si asigure prezenta si-n editia viitoare a Europa League, indiferent de rezultatul de azi, desi au fost la un pas sa acceada in playofful Champions League dar au cedat pe final poate si sub presiunea evenimentelor premergatoare obtinerii "biletelor" pentru Italia.

Lusitanii au platit destul de scump calificarea obtinuta in "groapa leilor" din Torino cu mijlocasul Perez si atacantul Markovic eliminati cu rosu si alt mijlocas Salvio suspendat dupa cumul de galbene la care mai intra la pierderi si accidentatii Silvio din defensiva si inchizatorul Fejsa dar deficitul din zona centrala este acoperit in parte de revenitul din suspendare Gomes care in linie cu Djuricic, Amorim si Gaitan vor sustine tandemul ofensiv Rodrigo - Lima. Nici andaluzii n-au scapat "neatinsi" si ei cu "mijlocasul" afectat de suspendarea lui Jairo si accidentarea lui Cristoforo dar avand marea oportunitate de a avea prezent nucleul "indispensabil" Rakitic, Gameiro, Bacca dar si cu Vitolo, M'Bia sau Reyes ce vor pune umarul la efortul ofensiv, fie inca din start sau ulterior in functie de necesitati.

Tendintele de pariere la acest moment ii au favoriti pe Benfica @ 2.25, un scor de Under @ 1.67 si ultima optiune pentru care "miscarea" cotelor este sugetiva Doar unii marcheaza @ 1.83 cu referire evidenta la aceeasi portughezi. Optiuni care probabil pornesc de la o evolutie mai greoaie mai recent in campionat ca recul la seria invincibila ce-i purta spre Champions League si chiar la calificarea obtinuta in extremis cand toata suflarea isi bifa deja pariul castigator... Valencia, fata de sezonul de exceptie al lusitanilor. Parerea mea este ca se priveste cu nitica lejeritate peste capetele spaniolilor care probabil ca nu sunt chiar in deriva si au psihicul ajuns deja in al 9-lea cer dupa "minunea" din semifinale. Pastrandu-ma la un ton moderat consider ca macar 2 goluri, cu aportul foarte probabil al andaluzilor pe tabela de marcaj, vor intra in meniul rezultatului final.

Benfica (4-4-2): Moraes - Pereira, Garay, Luisao, Siqueira - Djuricic, Amorim, Gomes, Gaitan - Rodrigo - Lima.
Sevilla (4-2-3-1): Beto - Navarro, Pareja, Fazio, Coke - Carrico, M'bia - Vitolo, Rakitic, Reyes - Bacca.

PredictieOver 2@1.60  Bet365  8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu