duminică, 5 februarie 2012

Chelsea - Manchester United


Astazi pe Stamford Bridge din Londra in cadrul etapei a 24-a din Premiership se va desfasura un meci ce pana mai ieri era derbyul sezonului, Chelsea vs Manchester United, ce putea sa confirme sau dimpotriva, campionii editiei. Iata ca ierarhia s-a mai schimbat, United au ramas "in carti" avand acum rivali directi la fotoliul de onoare pe concitadinii City in timp ce londonezii incearca din rasputeri sa ramana in "top four", zona elitelor ce asigura accesul in Champions League. Probabil ca managerul gazdelor Villas-Boas nu se mai simte foarte confortabil atata timp cat se discuta din ce in ce mai insistent de revenirea lui Murinho pe banca tehnica, printre alte solutii si nici n-ar fi singurul vinovat pentru ce se inampla astazi. Sa nu uitam pe ce bani si cu ce tam-tam a venit Torres si dupa 18 etape are 2 goluri la activ sau conationalul sau Mata si el primit ca un messia si a reusit sa inscrie de 4 ori in 21 de etape, ca sa nu mai amintim ce impact a avut in randul "veteranilor" ce pana atunci au adus glorie clubului si s-au vazut nevoiti sa frece tusa. Bine situatia nu este perfecta nici la United unde de asemenea se dicuta despre "urmasul" lui Ferguson fiind invocat, printre altii acelasi personaj, Murinho, numai ca aici situatia nu este aceeasi, nu este vorba de o "concediere" caci Sir Alex Ferguson se poate retrage in glorie ramanand un etern simbol al clubului.

Dar revenind la subiect de la gazde lipsesc Drogba si Kalou plecati in Africa, Terry si Mikael Accidentati, Ashley Cole suspendat astfel ca formula de start, cu eventuale substituiri de ultim moment, va fi probabil: Cech, Bertrand, Luiz, Cahill, Ivanovic, Romeu, Meireles, Essien, Mata, Torres si Sturridge cu Lampard si Malouda in rezerva. Si la oaspeti sunt absenti: De Laet, Fletcher, Owen, Jones, Vidic dar nu dintre cei de "ultima ora" care sa afecteze potentialul echipei a carei alcatuiere la start ar fi: De Gea, Evra, Ferdinand, Evans, Smalling, Park Ji-Sung, Giggs, Carrick, Valencia, Rooney si Welbeck avandu-i in rezerva pe Hernandez si Berbatov.
Difificil de gasit niste criterii convingatoare pentru a face diferenta in meciul de azi ce are ca agravante pe laga motivatia pentru punctele puse in joc si orgoliile ce mistuie deopotriva cele doua grupari. Plec de la faptul ca Villas-Boas se afla sub presiunea refacerii imaginii cam sifonate vis-a-vis de pozitia echipei in clasament si vor fi tendinte de a forta limitele ori cum se intampla de obicei, tocmai atunci nu-ti iese si cum celor de la United le lipseste tocmai aceasta victorie sa ajunga iar de-o seama cu "concitadinii", probabil ca o vor obtine.

Predictie2@2.80  Pinnacle  8/10

Scor:  3-3  (8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu