joi, 29 mai 2014

Honduras vs Turcia


In aceasta noapte pe Robert F. Kennedy Memorial Stadium din Washington nationala Hondurasului va disputa o confruntare amicala cu reprezentativa Turciei. Daca pentru otomani nu exista o motivatie stringenta vis-a-vis de un orar "oficial" in viitorul apropiat, prima competitie in care vor fi angrenati fiind Preliminariile Euro din toamna, pentru venezueleni problema se pune mai acut tinand cont ca peste 2 sapatamani vor avea prima confruntare din Turneul Final de la Rio pe care o vor sustine cu nationala Frantei la Porto Alegre.

Dupa ce au ratat participarea la Cupa Mondiala turcii au intrat intr-o serie de meciuri de pregatire in care au ramas neinvinsi indiferent ca rivalii s-au numit Belarus, Suedia sau acum 5 zile Iralnda pe care i-au invins 2-1 la Dublin cu mentiunea ca toate aceste dueluri s-au finalizat cu scoruri de over. Fatih Terim a folosit fie inca din formula de start, fie pe parcurs jucatori performanti precum internationalii Erdinc (St. Etienne), Turan (Atl. Madrid), Sahin (Dortmund) sau Calhanoglu (Hamburg) privind cu destula seriozitate astfel de partide.
De partea cealata nici nu se mai pune problema asupra motivatiilor unor repetitii cat mai "veridice" introducandu-i in atmosfera unei partide "oficiale" care sa-i mentina in tonus competitonal si eventuala victorie sa le mentina moralul la cote maxime. Dupa ce-au obtinut calificarea a urmat o intalnire chisr cu nationala gazda Brazilia terminata prost 5-0 dar cu circumstantele atenunate de rigoare dupa care si-au "revenit" cu o remiza 2-2 cu Ecuador si victorie 2-1 cu Venezuela. Si aici vor intra in calculele selectionerului columbian Luis Suarez cei mai importanti jucatori incepand cu atacantii Palacios (Alajuelense) si Bengtson (New Englend) dar si internationalii ce joaca in Europa precum Najar (Anderlecht), Peralta (Rangers) sau Espinoza (Wigan).
Sperand ca nu va ramane doar o intalnire "amicala" si ca fiecare-n parte vor incerca printr-o victorie, fie sa-si pastreze invincibilitatea in cazul turcilor sau sa-si consolideze moralul cu care Hondurasul vor aborda duelurile care conteaza, propun un meci din care golurile nu vor lipsi, sper eu la macar 3 reusite inscrise pe tabela pana la final ce n-ar contrasta din seria scorurilor obtinute de ambele tabere in ultima vreme.

Predictie:   Over 2.5@2.37  Pinnacle  8/10

Scor:  0-2  (8)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu